VOLG YOUR FITNESS FACTORY OP FACEBOOK. LIKE ONZE PAGINA EN BLIJF DIRECT OP DE HOOGTE.

Educations

Waarom boksen in 2019 niet mag ontbreken in jouw club

De populariteit van boksen neemt toe in Nederland. Steeds meer sporters kiezen ervoor om een boksworkout toe te voegen aan hun wekelijkse sportroutine. Toch is de bokssport voor velen nog wel een drempel, vanwege het fysieke aspect. Het is vrij logisch dat niet iedereen erop zit te wachten om een blauw oog op te lopen tijdens een training, enkel en alleen om fit te worden. Rudy van Laere en Bart Voet – founders van de Boxing Company – vonden dat hier verandering in moest komen.

Met een verleden als Rode Baretten bij Defensie, trainden Rudy en Bart vele soldaten ter voorbereiding op hun missies. Omdat vechtsporten voor een hoop mensen intimiderend zijn, vooral voor vrouwen, kwamen zij op het idee om boksen te gebruiken als middel, niet als doel. Hieruit ontstond het concept Pink Boxing en Cross Boxing. Hierbij is het doel fitheid en het middel boksen. Het resultaat is een leuke en intensieve workout waarbij boksen wordt afgewisseld met functionele training in plaats van een sparronde.

Boksen is hot
Dat boksen trending is, wisten we natuurlijk al enige tijd en dat zal alleen nog maar gaan toenemen. Zeker in de PT studio’s waar (small) groepslessen gegeven worden, staat vaak een vorm van boksen op het lesrooster. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat boksen een calorie verslindende total body workout is waarbij je leden lekker los kunnen gaan.

Opvallend is dat met name vrouwen boksen interessant vinden. Niet alleen vanwege de intensiteit maar ook omdat er een flink deel zelfverdediging om de hoek komt kijken. Het is een stoere en krachtige sport wat de vrouwelijke doelgroep positief aanspreekt. Sinds ook de topmodellen boksen als trainingsritueel hebben omarmd, zijn veel vrouwen geïnspireerd om dit ook te doen met als doel een fit en afgetraind lichaam! Toch is er een grote groep vrouwen die de drempel te hoog vindt om deel te nemen aan een sparsessie of een boksles. Dit in verband met de angst voor letsel, de intimiderende ‘oech en ah’s’, en de harde aanpak van de trainers.

Nieuw concept

Een slimme fitness ondernemer zou er dan ook goed aan doen om bokslessen op te nemen in het programma.

Pink Boxing
Pink Boxing is een stoere én hippe workout speciaal ontwikkeld voor vrouwen! Een unieke mix van boksen en functionele training zorgt ervoor dat je binnen no-time in shape raakt en blijft! Het heeft daarnaast de perfecte balans tussen keihard trainen en heel veel fun. Pink Boxing is uitdagend, stoer, hip maar bovenal toegankelijk voor een breed publiek.

Cross Boxing
Steeds meer stellen kiezen ervoor om samen te gaan trainen en dus kon Cross Boxing niet uitblijven. Cross Boxing is de next-level trainingsmethode en is pittig, (in)spannend en uitdagend en daarmee uitermate geschikt voor mannen en vrouwen. Ook bij Cross Boxing vindt er geen fysiek contact plaats, het is dus echt de perfecte workout voor iedereen.

 

Beide concepten bieden het beste uit twee disciplines. Geavanceerde technieken uit de bokssport – zonder dat hierbij sprake is van fysiek contact – gecombineerd met een functionele circuittraining.

Meer weten? Neem eens een kijkje op www.pinkboxing.nl en/of www.crossboxing.nl